Viza & Tipsuri si curiozitati Vietnam

Viza & Tips & Curiozitati - Vietnam

Viza & Tips

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Vietnam. Aceasta poate fi obtinuta la Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti.
Viza turistica de scurta sedere este eliberata pentru o perioada de 15 zile direct de catre Sectia Consulara din cadrul Ambasadei Vietnamului la Bucuresti.
Autoritatile vietnameze pot refuza intrarea turistilor pe teritorul Vietnamului daca valabilitatea pasaportului este mai mica de 6 luni.

Important !
Incepand cu luna februarie 2017, pentru sejururi de pana la 30 de zile, viza pentru Vietnam se poate obtine prin sistemul E-Visas inclusiv pentru cetatenii romani. Aplicantii trebuie sa trimita o copie dupa pasaport si o fotografie tip pasaport.
Taxa este de 25 USD (platibila on line), iar raspunsul se primeste in termen de 3 zile lucratoare.
Viza se poate obtine la E-Visa_Vietnam: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt.

Curiozitati

  • Vietnamul are cea mai complexa mostenire etno-lingvistica din Asia.
  • Vietnam este principalul exportator de piper; in anul 2008 exportul de piper din Vietnam reprezenta 34 % din productia mondiala.
  • Vietnamezii de rand respecta intocmai orele de masa, indiferent de programul lor.
  • In Vietnam se produce o bautura alcoolica din orez in care sunt macerati serpi; despre inedita bautura se spune ca ar avea proprietati afrodisiace.
  • Vietnamezii nu obisnuiesc sa foloseasca la prepararea mesei carne sau alte mancaruri congelate sau conservate.
  • Insulele Paracel (Xisha - in chineza si Hoang Sa - in vietnameza) din Marea Chinei de Sud, ocupate de China sunt revendicate deopotriva de Vietnam cat si de Taivan; arhipelagul este compus din circa de 30 insule de diferite marimi distribuite pe o suprafata de 15.000 km2.
  • In timpul dinastiei Nguyen, pentru recunoasterea meritelor deosebite, vietnamezilor li se schimba numele in regescul Nguyen, de aceea astazi, jumatate din cartea de telefon din Vietnam este ocupata de numele Nguyen.
  • Fansipan (Phan Xi Pang) este cel mai inalt munte din Vietnam - 3.143 m altitudine dar si din Indochina (Laos, Cambodgia). Muntele se gaseste in Provincia Lao Cai din nord vestul Vietnamului.