Informatii, descriere Vietnam

Info - Vietnam

Descriere

Vietnam este o destinatie cu adevarat inspirata si provocatoare. Aici vei avea ocazia sa gasesti o tara care si-a pastrat savoarea traditionala si romantismul vremurilor trecute, dar s-a si deschis repede catre lumea intreaga si catre modernism.

Vietnam este una dintre tarile despre care se vorbeste cel mai mult ca destinatie de calatorie. Dupa deschiderea granitelor pentru turism in 1989, Tinutul Dragonului Zburator asa cum este supranumit Vietnamul, si-a creat un renume unic intre destinatiile turistice din sud estul Asiei. O calatorie in aceasta fascinanta tara va fi o experienta deosebita, pe care vei dori sa o repeti.
Fascinanta imagine a Vietnamului, cu influente franceze si chineze, cu o bucatarie unica in lume prin prospetime si diversitate, te va uimi la tot pasul.
Printre orasele cele mai importante ale Vietnamului se numara: Hanoi, Hue si Saigon, numit si orasul lui Ho Chi Minh. Multi dintre vizitatori sunt atrasi in Vietnam de frumusetile naturale uimitoare: Delta Fluviului Rosu in zona de nord, Delta Fluviului Mekong in sud, parcuri naturale cu munti inalti si impaduriti si plaje exotice, de o frumusete aparte.
Vietnam este o destinatie cu adevarat inspirata si provocatoare. Aici vei avea ocazia sa gasesti o tara care si-a pastrat savoarea traditionala si romantismul vremurilor trecute, dar s-a si deschis repede catre lumea intrega si catre modernism. Vei putea admira vestigii ale istoriei zbuciumate a tarii, orase cu constructii moderne, parcuri naturale cu jungla si munti cu varfurile in nori, resorturi minunate la malul marii si te vei putea bucura de caldura si ospitalitatea poporului vietnamez.
Fast Facts

Nume: Republica Socialista Vietnam
Capitala: Hanoi
Asezare: Stat in sud - estul Asiei, marginit de Golful Tonkin, Marea Chinei de Sud si Golful Thailandei, la est de Laos si Cambodgia
Fus orar: UTC +7:00

Istoria Vietnamului

In cca 200 i.Hr. s-a format un grup vetnamez distinct in regatul independent Nan viet, dar a fost anexat Chinei in secolul 1 i.Hr. Vietnamezii au fost sub continua dominatie chineza pana in sec. 10 d.Hr. In sec. 19, francezii au ocupat statul. A devenit o tara unificata in 1976 dupa ce fortele armate ale partii comuniste de nord au ocupat sudul tarii cu un an in urma. In anii '50, comunistii au luptat impotriva puterii coloniale a Frantei, apoi impotriva Vietnamului de Sud sprijinit de SUA. In ultimele sale stadii conflictul vietnamez a atras atentia intregii lumi.

Politica Vietnamului

Parlamentul l-a confirmat pe Nguyen Minh Triet, liderul Partidului Comunist in Ho Chi Minh City drept presedinte in iunie 2006. Are o buna reputatie in lupta impotriva coruptiei si este vazut ca un reformator economic. Primul sef al statului, Tran Duc Luong, si-a semnat demisia impreuna cu primul ministru si cu presedintele National Assembly. Schimbarea puterii era asteptata.

Partidul Comunist detine puterea reala in Vietnam. In aprilie 2006 l-au reintegrat pe Nong Duc Manh in postul de secretar general. Manh, care este vazut drept un modernizator, a indemnat Vietnamul sa accelereze reformele economice si sa atace birocratia si coruptia inradacinata. Spune ca vrea sa ridice lumea din saracie si foame si sa schimbe Vietnamul intr-o tara dezvoltata si industrializata. Conducerea Partidului Comunist recomanda candidati pentru postul de presedinte si prim-ministru.

Geografia Vietnamului

Vietnam are cca 1.650 km lungime si o latime ce variaza intre 56 km si 550 km. N Vietnamului este muntos, aici aflandu-se Fan-si-pan, cel mai inalt varf al acestei tari(3.147 m). Fluviul Rosu este principala apa curgatoare. In S Vietnamului se afla delta fluviului Mekong. Intre deltele celor 2 fluvii se gaseste o campie joasa. Zona impadurita numita Cordiliera Annamului acopera partea de V si centrul Vietnamului, reprezentand 2 treimi din suprafata totala a tarii.

Economia Vietnamului

Orasul Saigon

Nordul statului este bogat in resurse minerale, in special antracit si fosfati. Pe coasta de S exista cateva resurse de petrol. Se cultiva orez, banane, trestie de zahar, cafea si ceai. Guvernul a adoptat cateva reforme capitaliste pentru economie. Cele mai importante industrii sunt: alimentara, pescuitul, metalurgica si fosfatii.

Demografia Vietnamului

Aproape 90% din populatie este vietnameza; minoritatile cuprind chinezi, hmong, thailandezi, khmeri si chan. Populatia tarii este de 82.628.000 loc.. Limba oficiala este vietnameza. Alte limbi sunt: franceza, engleza, chineza, khmera. Religii: budism, daoism, confucianism, crestinism si islam.

Patrimoniu Vietnamului

Intre 1993-2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 7 obiective culturale sau naturale din Vietnam.

Recomandari

Nu rata o plimbare cu tuk - tuk-ul prin centrul vechi al orasului Hanoi Asista la spectacolul papusilor pe apa a teatrului din Hanoi Orice vizita a Vietanamului trebuie sa includa si croaziera in Golful Halong Experimentati un curs de gatit in Hoi An Lasa-te cucerit de farmecul plajelor din Danang, Phan Tiet sau exotismul plajelor din Phu Quoc Asculta povestile fascinante in citadela din Hue si seara rezerva-ti o cina imperiala O zi in Delta Mekong Descopera trecutul in muzeele din Saigon si la Tunelurile Cu Chi

La ce sa te astepti in Vietnam

Vietnamul este o destinatie surprinzatoare cu oameni ospitalieri si servicii de calitate, insa infrastructura nu este foarte bine dezvoltata, iar orasele mari precum Hanoi si Saigon sunt destul de aglomerate, traficul haotic fiind un real impediment.