Detalii despre vremea din Thailanda

When to go - Thailanda

Thailanda are o clima tropical umeda, determinata de musoni si avand temperaturi medii de 29°C.
        Influentele musonice determina prezenta a trei sezoane:
        -sezonul rece (noiembrie - martie), cand clima este influentata de musonul uscat si rece din nord-est, cu temperaturi intre 17°C - 29°C;
        -sezonul cald (aprilie - mai), cu temperaturi intre 27°C - 37°C;
        -sezonul ploios (iunie - octombrie), cand se resimt influentele musonului de sud-vest, acest sezon fiind cald si ploios, cu temperaturi cuprinse intre 25°C - 32° C.
        Cea mai buna perioada pentru a vizita Thailanda este in sezonul rece (noiembrie - martie), deoarece ploile nu sunt frecvente si nici nu este foarte cald. In acelasi timp este sezonul de varf pentru festivalurile locale.
        Daca doriti sa vizitati zona muntoasa a tarii, in nord, anotimpul cald (aprilie - mai) si prima parte a sezonului ploios sunt recomandate deoarece temperaturile sunt moderate la inaltimi mari. Este bine de evitat vizita in centrul Thailandei in perioada martie - mai caracterizata de temperaturi de pana la 40° C.
        Daca obiectivul dumneavoastra este evitarea aglomeratiei si preturile de extrasezon este bine de stiut ca primul sezon turistic incepe in luna noiembrie si se termina la finalul lunii martie iar cel de-al doilea cuprinde lunile iulie si august.
Temperatura (°c)
Precipitatii (mm)