Viza & Tipsuri si curiozitati Cambodgia

Viza & Tips & Curiozitati - Cambodgia

Viza & Tips

Cetatenii romani care calatoresc in Regatul Cambodgiei trebuie sa detina o viza valabila in pasaport.
Pentru facilitarea obtinerii vizelor de intrare, guvernul cambodgian a introdus, incepand cu data de 1 noiembrie 2014, sistemul electronic de acordare a vizelor turistice "e-VISA", cu o singura intrare, valabila 30 de zile.  Pentru "e-VISA" se acceseaza website-ul: https://www.evisa.gov.kh/home
Viza cambodgiana (VOA), valabila 30 de zile, cu o singura intrare, poate fi obtinuta direct, la sosirea pe aeroporturile internationale cambodgiene si la celelalte puncte de trecere ale frontierei internationale in aceasta tara, in aceleasi conditii privind perioada de valabilitate a pasaportului.

Curiozitati

  • Arheologii cambodgieni, australieni si francezi au examinat subsolul celebrului templu Angkor Wat din Cambodgia si au descoperit capitala imperiului khmer, construita intre secolele IX si XVI, intinsa pe aproape 3.000 de kilometri, pe o suprafata de trei ori mai mare decat se banuia.
  • Fauna Cambodgiei include 212 specii de mamifere, 536 de specii de pasari, 850 de specii de pesti de apa dulce si 435 de specii de pesti marini.
  • Cutitul este considerat o arma si nu apare pe mesele cambodgienilor, deca in restaurantele multinationale.
  • Punctul de maxima altitudine din Cambodgia este Phnom Aural - 1.813 m inaltime, aflat in muntii Cardamom din Provincia Kampong Speu.
  • Cu exceptia desertului, la o masa tipic cambodgiana, toate celelalte feluri se mananca in acelasi timp.
  • Tonle Sap este cel mai mare rezorvor de apa dulce din Cambodgia si este considerat o rezervatie a biosferei de catre UNESCO din anul 1997. Practic lacul este un sistem lac - rau cu flux si reflux sezonier: in timpul sezonului uscat apa lacului curge spre Fluviul Mekong, iar in sezonul ploios surplusul de apa al fluviului se revarsa in lac, nivelul lacului fiind fluctuant.